2019. jan 14.

10 vicces önéletrajz részlet

írta: Daddy Freyer
10 vicces önéletrajz részlet

- avagy mit ne írjunk bele az önéletrajzunkba

Szemezgessünk néhány önéletrajzból, amellyel bizonyosan mosolyt csaltak a HR-ek arcára, de felvételi interjúk csak ritkán lettek belőle. Sajnos fotókat nem mellékehetünk a többségről, de vizuálisan talán el tudjuk képzelni magunk előtt a helyzeteket...

1. "Gyakorlott vagyok az APEH (értsd: NAV) ellenőrök felismerésében, és a fekete számlázásban." Egy élelmiszerboltba adta be ezen önéletrajzot a derék jelentkezőnk. Arról nincs információ, hogy ezen tudását vajon mennyire veszik hasznát a munkahelyein. Mindenesetre én alulképzettnek érzem magam, mert csak a BKK ellenőröket ismerem fel...

2. Másik jelöltünk a "magamról" kategóriába egy rövid mondatot írd be magáról: "Csapatjátékos vagyok, hiszen több éves tapasztalattal rendelkezem a kollégákkal való kommunikáció során az érdeklődés mímelésében, ezáltal az iroda többi tagja fontosnak érezheti magát, hogy valaki meghallgatja őket, amely így szinte semmilyen feszültséget nem gerjeszt.
Végülis ez is egy fontos szempont lehet.

3. A jelölt egy kocsmai képet mellékelt az önéletrajza mellé, amelyen tisztán látható a háttérben egy pénzbedobós játékgép, amelynek a lábánál a földön egy hányásra hasonlító "objektum" látható, valamint a kezében egy söröskorsó (ennek csak a felét sikerült levágni a fotóról). Természetesen a legszebb az érdekesen legörbülő szája, ami biztosan csak beszéd közben lett lekapva fotózáskor (értsd: előnytelen fotó), nem pedig néhány korsó sör után... Mindezek után az önéletrajz végében "káros szenvedélyektől, alkoholtól, cigarettától és drogoktól mentes" személyként mutatkozik be. 

4. A HR-esek továbbra is szeretik a megfelelő önbizalommal jelentkező egyéneket, jelen esetben őt is: 
"Minden további nélkül kidobhatják a többi jelentkező önéletrajzát, mivel ők nem rendelkeznek olyan képesítéssel, mint én." Talán az még jobbat hangzott volna, hogy a többi jelentkező nem rendelkezik olyan munkamorállal, mint ezen óminus jelentkezőnk, de ez így valahogy így elég sutára sikeredett. Mert képesítést ugye bárki szerezhet magának ha elvégzi az adott tanfolyamot, miből gondolta, hogy másnak ez nem jött össze??? Végülis viccesen hozzátehetjük, hogy nem leértékelés másokkal ha látatlanban a kukába dobatjuk az önéletrajzukat. 

5. Adott egy pénztárosi pozicíó, ahol a jelöltünk az önéletrajza jobb felső sarkába egy szinte teljes alakos fotót illesztett be, egy szál alsónadrágban. Végülis ezzel igazából nem is lehet nagy bajunk, még izmos is a srác.

6. Azért pozitív kivétel is akad ha az ember szakít a megszokásokkal. Ilyet tett egy programozó is, amikor családi képet csatolt a jelentkezéséhez. Bár már az önéletrajza egy gyönszem, most csak a képet mellékelem. Mindenesetre csillagos ötös.
einstein.jpg

7. "Amennyiben nem engem választanának, úgy kérem az alábbi címre postázzák vissza önéletrajzomat: ..."
Hogy miért kéri vissza az önéletrajzot, azt el sem tudjuk képzelni.

8. "Kérem 17 óra után keressenek telefonon. Amennyiben ez nem megoldható önöknek, úgy hívhatnak napközben is, amit fel tudok venni, csak az üzem területén tilos a telefon használata." Ergo: egy világszínvonalú termékeket gyártó cégnél, ahol az üzleti titkok miatt (értsd: folyamatosan új prototípusok és piacra még nem dobott termékek miatt) nem szabad telefont használni a gyár területén, a jelentkezőnk ezt rugalmasan kezeli. 

9. Az egyik leggyakoribb probléma: a kézzel írott önéletrajz. Ezernyi dolgot el lehet ebben rontani, ebbe ne is menjünk bele, csak tekintsük meg az alábbi fotót! Ilyen kb. füzetből kitépett és rondán megírt (értsd: nehezen olvasható) önéletrajzzal soha, de soha ne próbálkozzunk!!!
kezzelirott.jpg
10. "A vezzetőji álásra jelenkezzem." 3 szó, 3 helyesírási hiba. És a további szöveg is hemzseg a helyesírási hibáktól. Sokszor volt szó róla, hogy tüzetesen nézzük át mindig az önéletrajzunkat, mielőtt elküldjük!

Folytatás köv. 

Nézz körül az aktuális állásajánlataink között és találj rá álmaid munkájára!!!
https://talentuno.com/jobs/job-title#VFP6096 ⬅️ Katt ide 

Szólj hozzá

vicces önéletrajz állásokazonnal 10pont kézzel írott